line decor
  
line decor
 

Hem

Klubbinfo

Fiskevatten

Styrelse

Fisketillsyn

Fiskerapport

Länkar


 
 
Utbyte

Vi har utbyte med Klippans Sportfiskeklubb och Danska Fiskeringen.

Klippans Sportfiskeklubb har rätt att fiska på våra sträckor i Rönneå förutom vår exklusiva sträcka mellan Cykelbron över Bäljaneå till Bäljaneås mynning och från Bäljaneås mynning till skjutbanan till Vettinge i Rönneå.HSK:s medlemmar har rätt att fiska på alla KSFF:s sträckor utom Lilla Hålsjön.

Danska Fiskeringen har rätt att fiska på alla våra vatten förutom Bjärsgårdssjöarna och vår exklusiva sträcka mellan Cykelbron över Bäljaneå till Bäljaneås mynning och Klövabäckens mynning i Rönneå till Bäljaneås mynning och från Skjutbanan till Vettinge i Rönneå.
HSK:s medlemmar har rätt att fiska på alla Fiskeringens vatten efter genomförd bokning på deras hemsida.

Här är en länk till en karta över HSK:s exklusiva sträckor

Nedan följer lite information om hur det går till att fiska i deras vatten. Under länkar finner du deras hemsidor där man kan se var de har vatten, båtar och hus.

Klippans Sportfiskeklubb
För att fiska Klippans Sportfiskeklubbs vatten så krävs en dagsaktuell kod som man måste kunna uppge när man träffar på medlemmar i KSFF eller fisketillsynsmän. Koden erhålles av ordförande eller sekreterare via e-post eller telefon.
KSFF har Lilla Hålsjön som sitt exklusiva vatten och HSK har sina sträckor i Bäljaneå och Bjärsgårdssjöarna som sina exklusiva vatten vilket gör att de inte ingår i utbytet. Medlemmar i HSK får alltså lösa fiskekort om de vill fiska i Lilla Hålsjön och endast medlemmar i HSK får fiska på HSK:s sträckor i Bäljaneå eftersom vi inte säljer fiskekort.

Fiskeringen
För att kunna fiska i danska Fiskeringens vatten bör detta läsas:
Ditt medlemskap öppnar ett brett spektrum av möjligheter utöver fiske, bland annat hus, rabattavtal hos rederier, Put & Take sjöar och inte minst bland ett antal redskaps återförsäljare. Läs mer om rabatterbjudanden på Fiskeringens hemsida under medlemsförmåner när du är inloggad. Denna inledning är även avsedd att hjälpa dig på vägen, särskilt om du är en ny medlem. Här förklaras de olika begreppen hur du bokar fiske och hus. Detta är dock endast i den korta versionen, läs mer i detalj på www.fiskeringen.dk (på danska)

Sekreteraren har 5 st medlemskort som lånas ut till de som vill utnyttja utbytet och boka Fiskeringens faciliteter. Det går bra att skicka ett e-postmeddelande för att få medlemsnummer och bokningskod  för att kunna boka via Fiskeringens hemsida. Medlemskortet får sedan hämtas strax innan det är dags att utnyttja bokningen och återlämnas så snart som möjligt efter bokningen är uttnyttjad.

Logga in: På ditt medlemskort finns 2 nummer. Det första (6 eller 8 siffror) är medlemsnummer, och det andra (4 siffror) är bokningskoden. På hemsidan klickar du på "Logga in" och fyller i siffrorna i de två rutorna, och sedan har du tillgång till bokningen, visa dina medlemsdata, stadgar, medlemsförmåner och mycket mer. Kom ihåg att logga ut när du är klar. Lämna inte ut ditt medlemsnummer och kod till andra som kan missbruka dem.
Om ditt medlemsnummer inte fungerar, kontakta klubbens sekreterare.

Bokning: När du har loggat in kan du boka anläggningar. Gå till Tjänster där du väljer önskad plats och anläggning, och tryck på ”book”. Välj månad (pilar ovanpå) och datum genom att trycka på dagen. Om det önskade datumet är grått så är båten/ån/ anläggningen upptagen. Du kan då välja en annan båt/å på det datumet, eller prova en annan dag eller anläggning. Efter bokning kan du på medlemssidan se din bokning och dina medlemsuppgifter. Dessutom kan du ta bort och/eller lägga till bokningar och skriva ut. Om du beslutar att inte använda en bokning, vänligen ta bort den så någon annan kan njuta av den.
På vissa faciliteter MÅSTE du göra en utskrift av bokningen, men det är en god regel att alltid göra det. Då finns det ingen tvekan om båt nr., Datum etc. Kom också ihåg att medlemskortet ska alltid medföras när man använder en facilitet och du får inte ha med gäster som inte är medlemmar! Observera att vissa faciliteter kan bokas både som dag eller nattbokning. Du kan alltid se anläggningarna, men bara boka när du är inloggad. Du kan ha max 3 oanvända bokningar och endast en oanvänd bokning av en anläggning. Efter att ha använt en bokning, ska du rapportera det under din medlemssida, annars räknas den som oanvänd. Detta är till för att skapa statistik över fångster och användning av anläggningen.

Nyckel: Hos klubbens sekreterare kan du låna en nyckel. Detta behövs för att använda båtarna då de är låsta. Nyckeln behövs också för att kunna öppna redskapslådorna i båtarna.

Fel: Alla brister och skador rapporteras vänligen, oavsett om det är du som gjort dem eller inte. Gör en felanmälan antingen via e-post till facilitet@fiskeringen.dk eller via telefon +45-7025 9960. Kom också ihåg att uppge ditt namn, medlemsnummer och om möjligt telefonnummer om vi behöver ytterligare information.

Hus: Bokas via hemsidan eller via telefon +45-7025 9965. Nycklar till husen finns att låna från klubbens sekreterare. Rengöring: Anläggningen måste alltid lämnas i ett rent och snyggt skick så som du själv skulle vilja finna den.

 
 

 


 

 

 

 
             
eXTReMe Tracker